Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za příspěvky do diskuse a pochopení /vyjímečně nepochopení/ situace ;-) babička Míla

0 0
možnosti

Já teda děti nekazím! Koupil jsem vnoučkovi krásně ilustrovanou pohádku o Karkulce a zíral jsem, že ten konec je úplně jiný než znám já. Mnohem humánnější.

0 0
možnosti
HB

;-D Super! Dobře jsem se pobavila. Máte pravdu. Karma.

1 0
možnosti
Foto

Trochu se obávám, že asi všechny pohádky, písničky, říkanky atd., co se dětem prezentují po generace, budou nějak závadné.;-D;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

Ve Špalíčku písní národních najdete další skvosty:

Pornografický: "Za vodou za vodou za vodičkou, hrála si má milá s holubičkou..."

Dekadentní: "Chytili jsme lososa ... chytili jsme ho, chytili jsme ho, chytili jsme ho v noci."

0 0
možnosti
JR

J40a30n 91R97á50ž

18. 5. 2014 10:53

Myslím si, že by rodičům,kteří zpívají podobně zavadové písničky a čtou na noc pohádky ve kterých není dostatečně zdůrazněna genderová rovnost, multikulturní vyváženost, či se propaguje něco tak obludného jako je Buh, by měly být děti odebrány a dány na převýchovu do internacionálně multikulturních ústavů zřízených pro tento účel Evropskou komisí. Nebo z ich pořád budou růst závadoví jedinci vyznávající pochybnou úlohu rodiny složené z muže a ženy, pracovitost, odpovědnost za svůj život, národní patriotismus, úctu a respekt k ženě-matce,která umí vytvořit přívětivé prostředí pro všechny členy rodiny a další škodlivé zvyky,které u nás neustále přetrvávají i přes veškerou snahu Bruselských moudrých vládců a jejich domácích apoštolů.

2 0
možnosti
KV

:D a pak jsou ještě takové písničky, které děti nejsou s to pochopit. Kamarádka vyprávěla, že její vnouček přišel ze školky, že umí děsně sprostou písničku - zpívali "Či je, či je, či je děvče", což si on přetransformoval do "chčije..." takže nehledě na text, téměř všechny písně jsou duševnímu zdraví škodlivé :D

1 0
možnosti
Foto

Cejpková, kolegyně :-P....konečně někdo mimo mě, upozorňuje na české pohádky a jejich smysl ve výchově dětí, potažmo později kognitivní chápání v dospělejším věku a jeho reakce vůči ostatním spoluobčanům---kouření, alkohol a ztráta slušnosti, pokory. Možná by zdejší lidé měli zase jít na mamuty a chodit nejmémě 20 km pěšky za stravou i prací. Máte mou karmu a podporu...oba víme, že začátek je v rodině s nápodobou, chováním, zvyky, proslovy , studiem ..[>-]EUR^V..

0 1
možnosti
JR

Co písničky nebo říkačky? To je slabé kafé proti některým pohádkám, kde se vraždí, mučí, sekají hlavy. Kde se smilní, kde se krade, loupí a přepadávají kupci a pocestní, či šlechta. Provozuje se v nich sex se zvířaty, pedofilie atd. Mohl bych jmenovat hodně dlouho. To by se nemělo zakázat předčítat malým dětem?

1 0
možnosti
JM

Ony pohádky jsou skutečně určené jen pro vyprávění.

Třeba Červená Karkulka, když se vypráví, že vlk spolkl babičku, tak to zase není nic tak strašného.

Horší je, když se stejná pohádka zfilmuje. Krev z roztržené tepny stříká na objektiv kamery, střeva vypadávají z rozervaného břicha...

V tom je asi ten rozdíl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1415x
Teplomilný tvor se sklonem k ironii, snahou o laskavě-úsměvný nadhled a nechutí komentovat politiku.

Ťukněte na "Seznam rubrik" a vyberte si podle nálady - od naštvaných glos ohledně společnosti, přes cestovatelské postřehy, po fotoblogy a úsměvné :-)