Diskuse

Vyslechnuto

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ty valkychtive vyroky nasich politiku po rakete v Polsku vas nedesi? Schvaleni zakona o kompetenci vlady (valkychtive) poslat nase vojaky bojovat vas nedesi? Vyroky politologu, ze jsme blize jaderne valce nez za karibske krize vas nedesi?

Vycvik vojaku jedne ze stran aktualniho konfliktu na nasem uzemi vas nedesi?

Potrebujeme nutne vice hlasu volajicich po miru. Svet potrebuje vice volani po miru. Ale to Pavel ve svem programu opravdu nema.

Zadny narod nechce mit vladu, ktera sve obcany vystavuje nebezpeci... :-)

0 0
možnosti

Pavlův nejbližší poradce pan Kolář starší a pan Votápek (oba bývalí velvyslanci v Rusku) se přímo v pořadech Moravce na ČT vyjadřovali stran přímé konfrontace s Ruskem. Zazněl i návrh ohledně přímého vojenského zapojení Polska, Česka a Slovenska pod vedením Švédska, jež v NATu není. Tak prý by to nebyla akce NATO. Realizaci by provázela samozřejmě mezinárodní smlouva, jak mezi aktéry, tak s Ukrajinou. Prezident republiky ratifikuje všechny mezinárodní smlouvy. Bez jeho podpisu jsou neplatné. Asi netušíte, že Bílý dům podle svého vyjádření by takovou akci považoval za soukromou věc jmenovaných zemí, čili by se neuplatnil onen čl. 5 statutu NATO. Asi netušíte v jakých pozicích jsou jak Rusko, tak USA a proč dochází zatím jen k eskalaci v dodávkách zbraní čím dále ničivějších. Že ani jedna strana nemá defakto už možnost couvnout. Náčelník generálního štábu Řepka v rozhovoru pro tisk uvedl, že se máme chystat na velkou válku. Co myslíte hrozí válka? Co myslíte, může český prezident svým podpisem zavléci zemi do války? Co myslíte hrozí eskalací konfliktu rozšíření války na další země? Evropa se nemůže stát válčištěm? Co myslíte, kdo je naivní – oni "vtipní" senioři nebo postrádáte základní informace Vy?

0 0
možnosti

Snad pro úplnost byste měla vědět, že vláda premiéra Fialy poslala do sněmovny zákon, jenž by jí umožnil vyslat české vojáky kamkoli BEZ odsouhlasení parlamentem na 60 dní. Abyse o tom veřejnost nedověděla, pro rychlou akci? Pořád se Vám ta možná válka jeví jako vtip?

2 0
možnosti
Foto

"Nezavleču česko do války.

Jsem diplomat, ne voják."

Co bychom si namlouvali, je to profesionální politický text. Obvinili Babišovi reklamní agenti někho, že zavleče Česko do války? Ne! Učinil někdo náznak, že zavleče Česko do války? Ne! Má kdokoli zájem zavléci Česko do války? Skoro nikdo!

Tedy slovy smrťáka, Babiš ani nenaznačil :-( Je tedy chybou bránit se nevyslovenému. Správný protiúder by byla co nejpřímější otázka: "Pane Babiš, naznačujete, že já Petr Pavel zavleču Česko do války?"

1 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1415x
Teplomilný tvor se sklonem k ironii, snahou o laskavě-úsměvný nadhled a nechutí komentovat politiku.

Ťukněte na "Seznam rubrik" a vyberte si podle nálady - od naštvaných glos ohledně společnosti, přes cestovatelské postřehy, po fotoblogy a úsměvné :-)