Diskuse

Urá do Varů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evakv

6. 1. 2009 14:56
Baden Baden

Před časem jsem viděla na ZDF dokument věnovaný největšímu lázeňskému městu v Německu. V Baden Badenu patří 30%  hotelů Rusům. Jejich peníze totiž rádi přijmou v celém světě.

0 0
možnosti

SID09

6. 1. 2009 15:09
Re: Baden Baden

Taky jsem o tom chtěl napsat, ale vypadal bych jako velký rusomil - a to věru nejsem. Bohužel si někdy člověk musí přiznat pravdu, i když se mu nelíbí. Taková je realita!

0 0
možnosti

důchodce

6. 1. 2009 14:13
no, přátelé

a skutečnost, že se ve Varech od svého založení až do roku 1945 mluvilo německy, vám patrně jako kovaným patriotům ani tak nevadí, že? Nebo je škoda, že je ta doba pryč? Jinými slovy: Proč si tam domy, zvláště ty lázeňské, tedy nekupují čeští zbohatlíci a raději své zajisté poctivě nabyté penízky investují na západ od Aše? Např. na Floridě, v Kapském Městě atd? Vždyť - dle jednoho našeho "politika" nejdou špinavé peníze rozeznat a konec konců, zloděj, jako zloděj, ne?

0 0
možnosti

babucha

6. 1. 2009 15:38
Re: no, přátelé

no právě - to české intermezzo bylo bohužel opravdu krátké....

0 0
možnosti

nyny.

6. 1. 2009 13:33
mňo

Dovolila bych si se SIDem nesouhlasit, anžto jsem 10 let pracovala v organizaci mající v KV několik lázňských domů. Po revoluci se takřka ze dne na den staly krásným a opraveným městem, alespoň tedy lázeňské centrum, hosté byli opravdu ze všech koutů světa. Postupně začali najíždět Rusové a ve velkém, začali skupovat..atd. a dospělo to až sem. To, že dnes jiné cizince na místě neuvidíte je důsledkem té ruské roztahovačnosti a korupce na místním rathausu.A je fakt, že když vám takřka ze dne na den odejde zahraniční klientela kvůli Rusům a češi lázně nezaplní jako samoplátci, pojišťovny za lázně platí ceny na úrovni 20% základních nákladů pobytu, tak halt živí KV Rusové. takže tak.

0 0
možnosti

SID09

6. 1. 2009 13:59
Re: mňo

No já jsem ve Varech ( dá li se tak říct Staré Roli ) taky chvilku bydlel a situaci po revoluci jsem poznal dost důvěrně. Zeptám se proto od kterého do kterého roku jste v lázeňství pracovala ? Všimla jste si doufám, kdo zafinancoval tu krásnou opravu chátrajících lázeńských domů. Pokud by jste se podívala za hranice, tak by jste si možná všimla, co začaly na západ našich hranic nabízet hostům německé i rakouské lázně a jak se tyto rozrostly ( jak houby po dešti ), včetně nejrůznějších aquparků. Bylo to opravdu jen otázka času, kdy  odsunutí němci vymřou a přestanou se vracet. Podívejte se na tu ostudu před Pupem, co patřila státu. Tak by vypadaly celé lázně, kdyby nepřišla nová klientela samoplátců. Takže co budem těmto klientům vyčítat, že tady utrácí své peníze, nebo to, že se naši úředníci nechávají uplácet ?  Konec konců ruské platící klienteli si váží ve Španělsku, Egyptě, Řecku.......... , ale u nás to má být jinak ? 

0 0
možnosti

SID09

6. 1. 2009 13:24
Závěrem

Závěrem jste si prakticky zodpověděla sama. Holt, kdyby Vary zněla němčina, či holadština........ viděla byste v obchodech třeba vkusné trpaslíky. Bohužel rusové jsou jediní, kdo do těchto lázní chtějí jezdit a tak se jim nabídka přizpůsobuje. Buďme rádi, že k nám vozí peníze aspoň oni.  

0 0
možnosti

kuča

6. 1. 2009 13:05
Jednou na to dojde-

:-) Jako  v Gruzii. Je to pátá kolona, prohlásí, že je Češi utlačují a Putin je přijede bránit. Ale to já už na štěstí na tomto světě nebudu. Je to šílená vize, ale může to tak dopadnout!;-O

0 0
možnosti

Míla Cejpková

6. 1. 2009 10:08
kéž by to bylo multikulti - ale ono je to monokulti

0 0
možnosti

sprav

6. 1. 2009 9:09
jo, to je to multikulti

a víte, že až tam opravdu bude těch rusů více než čechů, tak se KV budou moci odtrhnout od ČR a připojit se k Rusku :-/

To jste nevěděla... no jednou se dočkáme [>-]EURv(Y);-O;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1415x
Teplomilný tvor se sklonem k ironii, snahou o laskavě-úsměvný nadhled a nechutí komentovat politiku.

Ťukněte na "Seznam rubrik" a vyberte si podle nálady - od naštvaných glos ohledně společnosti, přes cestovatelské postřehy, po fotoblogy a úsměvné :-)