Miloslava Cejpková

O švestkovém trhu, MUDr. Martinu Kubovi a vlašských ořeších

13. 10. 2013 7:25:00
V Českých Budějovicích by chtěl žít každý... nene, nebudu pokračovat, abych si nenaběhla na soudní popotahování. Ale podzimní sobotní dopoledne umí naše rozlehlá jihočeská víska

vykouzlit s nádechem romantiky starých časů. Na Piaristickém náměstí tradiční trh - musí se procházet pomalu, aby člověk nic nepřehlédl  -  od petržele přes konopné masti k pravému českému paličáku, medu..,  taky pár známých tu potkáte..

Se starým pánem v beranici, co prodává vlašáky, proberete, jak na ně lítaj vrány a jak už ořešáky nově nikdo nevysazuje, aby nemusel hrabat tu spoustu listí. A kolem vás se zastaví další, kteří taky chtějí ty ještě mokré přírodní zázraky, než to všechno vyzobou černí ptáci.  

V jedné ruce tašku plnou ořechů, v druhé podzimní kytku, pokračujete k Samsonovi na švestkové trhy.

Nádhera - vanilková vůně koláčů, stánky s dřevěnými hračkami, vařečkami, keramikou, pytlíčky s levandulí, támhle mají domácí uzeniny a na druhé straně voní cmunda a lidi se kochají a nespěchají. 

Mezi tím vším chodí známá tvář. MUDr. Martin Kuba mezi tím vším folklórem zkouší získávat modré hlasy. Proč ne? Je podzim, každý sklízí - někdo vyhazuje červivé švestky, někdo je nakládá na slivovici.

 Co asi budeme mít z toho vlašského ořechu, až ho volby rozlousknou?  

PS: hlavně louskejme /většina pravou rukou/ a nebojme se hlasovat pro malou stranu s rozumným programem, o které média mlčí -  Svobodné ... aby to nevyklovaly vrány...

 

Autor: Miloslava Cejpková | karma: 13.97 | přečteno: 732 ×
Poslední články autora